Comportamentul deviant al adolescentului si influenta anturajului in formarea personalitatii

adolescent-vicii-min

Ca parinte, aveti sarcina, destul de dificila, de a evalua prietenii copilului dvs., deoarece anturajul isi poate pune amprenta asupra vietii sociale,

asupra dezvoltarii si asupra educatiei sale.

Nu rare sunt ocaziile in care parintii nu cunosc anturajul in care se dezvolta copiii lor.

Tinerii, fiind foarte vulnerabili, din dorinta de a se integra mai usor, sau de a fi mai populari, sau de a trece mai lesne peste probleme, pot ceda cu usurinta tentatiilor precum drogurile, alcoolul, s.a, vicii ce pot avea urmari pe tot parcursul vietii, iar alteori, pot duce chiar la deces.
Deasemenea, pot fi atrasi cu usurinta in actiuni ilegale, sub pretextul neraspunderii penale pana la varsta majoratului, insa, actiuni pentru care parintele este responsabil si pentru care poate fi tras la raspundere de catre autoritati.

Comportamentul deviant al tinerilor poate avea urmari, nu tocmai fericite, daca nu este stopat la timp; insa aceasta masura poate fi luata de catre parinte doar in momentul in care acesta are certitudinea si dovezile clare ce indica devianta adolescentului.

Pentru ca intotdeauna este mai lesne sa previi decat sa combati, echipa noastra va pune la dispozitie serviciul de supraveghere a adolescentului, de investigare a anturajului si va asigura de pastrarea stricta a confidentialitatii.

Atat tinerii cat si familiile lor au dreptul sa se stie in siguranta si sa fie protejati!

Lasa un comentariu